Finally There Now

Monday, September 29, 2008

Buiten en binnen aan het werk

Ze zijn weer druk aan de gang, ons protaal is al gelegd, nu nog voegen dan is het klaar.
Als het in dit tempo door gaat dan zijn ze zeker op tijd klaar.


Ze zijn ook bezig met de afwatering, ben ik even blij dat we dat door de bouwer laten doen. Tim had daar anders een behoorlijke klus aan gehad.
Kijk maar hier hij is bezig met een drilboor om de harde grond los te krijgen.
Binnen zijn ze ook druk aan de gang, want ze zijn aan het tegelen, als ik hem was zou ik een werkbank mee hebben genomen. Maar hij staat de tegels te zagen op een emmer ach het land van de No Worries, we doen het al jaren zo.
En hier heb ik het raam even open geschoven zodat ik een foto kon maken van de lounge, want de gang en de lounge was al gelegd. Ik ben niet naar binnen gegaan want dan loop ik maar in de weg. Zo krijgen jullie toch ook al een idee, wij hebben gekozen voor een hoogglans tegel in licht grijs met een klein werkje er in. Wij zijn veel in display huizen geweest en daar liggen meestal beige tegels wel mooi, maar toch niet onze smaak. We hebben gezocht naar de tegels die we in Nederland hadden, maar dat konden we wel vergeten. Maar we hebben nu toch een tegel gevonden waar je geen onderhoud aan heb, want de meeste tegels moet je elke keer weer in de was zetten, gelukkig deze niet. Deze zijn voorbewerkt natte dweil er over en klaar.




Thursday, September 25, 2008

Het gaat wel snel

Vandaag weer even terug geweest, was het niet van plan want ik wist dat hij de badkamers ging af maken. Maar toen we er gisteren waren zag ik dat ze in de toilet onder de wasbak dezelfde deurtjes hadden gedaan als de badkamers. Dat is verkeerd want ik had voor de toilet dezelfde deurtjes als in de keuken, er zit ook een grote kast in de toilet, en die deuren zijn wel goed. Ik ben met de papieren terug gegaan, en hij zou het in orde maken met de keukenbaas, dus we wachten maar even geduldig af.
Maar vandaag was er iemand bezig om al het electra aan te leggen.

En ook alle tegels waren gebracht, ik ga morgen wel weer even kijken maar ik denk niet dat ze er op vrijdag nog aan beginnen. Zal wel volgende week worden, maar het word toch wel al een echt huis.

Wednesday, September 24, 2008

Keuken zit er in

Deze ochtend is de keuken gebracht, en deze meneer heeft hem helemaal alleen geplaatst. En dat heeft hij netjes gedaan. Tim was vandaag een uurtje eerder uit zijn werk, dus we zijn aan het eind van de dag weer even terug gegaan.
Net allemaal neergezet.


Ook de toiletkasten waren gebracht.
En de spullen voor de badkamer, dit is de eerste badkamer.


Dit is de tweede badkamer, je zou denken andere kleur maar hij is niet zo donker, het is dezelfde kleur als de eerste badkamer. De inloopkast voor al onze kleding







En hier dan de keuken die was vandaag helemaal klaar. Morgen gaat hij de rest af maken, de inloopkast, toilet en de badkamers.
De plinten die jullie hier zien in de keuken komen ook allemaal in de toilet en badkamers.

Sunday, September 21, 2008

Tim heeft hard gewerkt

We zijn weer bezig geweest op ons eigen stukje land, toch heel wat leuker om te doen dan de tuin bij ons huur huis. Hier is Tim net begonnen met het hoge gras weg te maaien met een kanten maaier. Was een aardige klus maar wel nodig.
Toen wij er nog niet aan het bouwen waren, haalden de buurman het altijd weg langs het hek.
Hij was namelijk bang dat er misschien slangen over het hek zouden komen, kan me dat wel voorstellen want ze hebben kleine kinderen.
Maar sinds er word gebouwd komt hij niet meer zomaar op ons land.

Dus zijn wij het nu zelf gaan doen, ik denk dat ze dat wel zullen waarderen. Hier is Tim al het losse gras aan het weg halen. We hebben bij de buurman even de kruiwagen geleend.

Hier hebben we het hele stuk al klaar, vanaf de voorkant van ons huis tot de achterkant van ons huis. Het was een behoorlijke klus met een kantenmaaier.
Toen hebben we alle stenen die nog voor het huis lagen weg gehaald, we hebben die maar om onze boompjes gelegd. We willen ze namelijk houden, misschien hebben we er nog iets aan. En als we ze voor het huis laten liggen worden ze weggeruimd door de bouwer. Helaas kun je het tweede boompje rechts niet goed zien vanwege dat het gras daar nog zo hoog is.
Als laatste even de kruiwagen een beetje schoon maken, want die zat echt onder de modder althans het wiel. We waren blij dat we hem konden lenen, want anders hadden we nooit het gras en de stenen kunnen weg ruimen. Deze week gaan we er meteen maar eentje kopen, want we hebben hem vast weer binnenkort nodig.




Certificate William Kristal


Het certificate is binnen van William Kristal, erg leuk er zat ook nog een persoonlijk briefje bij met dank voor de ongoing support of the Koala Hospital.
Dus luitjes bij deze nogmaals bedankt voor jullie adoptie van de Koala's, het Koala Hospital was er erg blij mee.
Het viel natuurlijk wel erg op dat er zoveel Koala's werden geadopteerd vanuit Nederland.

Friday, September 19, 2008

Het moet niet gekker worden

Ze willen weer terug naar het stenen tijdperk denk ik, en dat terwijl ze toch al aardig wat jaartjes achterlopen.

Australische politica wil opnieuw stokslagen in scholenEen Australische politica uit Queensland heeft een wetsvoorstel ingediend om stokslagen opnieuw in te voeren in het onderwijs. "Die zware maatregel is nodig omdat de zachte aanpak die nu gehanteerd wordt heeft gefaald", maakt Rosa Lee Long zich sterk."Een korte, felle slag met een stok of een regel heeft meer effect dan kinderen met storend gedrag naar een psycholoog te sturen", zegt Long. "Het is een perfect afschrikmiddel dat we zeker moeten overwegen. Die zachte aanpak, daar geloof ik niet in. Die heeft gefaald."Volgens Long, die in 2001 met een eenmanspartij een zetel behaalde in het parlement van Queensland, is van mening dat het disciplineren van kinderen een taak van onderwijzers moet zijn. "We moeten onze leerkrachten vertrouwen en er vanuit gaan dat ze de kinderen pas disciplineren wanneer het echt nodig is." Long voegde er nog aan toe dat de eventuele stokslagen enkel bedoeld zijn voor recidivisten die geen respect tonen voor autoriteit. Of haar wetsvoorstel ook daadwerkelijk in een wet wordt gegoten, is nog maar de vraag. (hlnsydney/sps)16/09/08 04u35

Thursday, September 18, 2008

Kon het niet laten

Ik kon het niet laten om toch maar weer even te gaan kijken. Toch erg leuk als je ziet dat ze elke dag weer wat doen. Toen ik de hoek om kwam zag ik deze auto al staan, wist meteen dat ze weer aan de gang waren.
Hier de huiskamer alle hoeklijsten zaten overal al om heen.
En hier zien jullie dat ook de plinten er op zitten, ze vertelde mij dat maandag of dinsdag de keuken komt. Ik het weekend gaan we maar niet want alles zit op slot. Stom want ik wilde eigenlijk de achterdeur van het slot halen, ik dacht als ze dat dan niet zien kunnen we er in het weekend in. Maar ik ben het vergeten, volgende week zal dat wel niet lukken want als de keuken er eenmaal in staat, lopen ze vast alle deuren na. Die knaap die jullie zien is bezig de sloten en de knoppen op alle deuren te zetten.


Wednesday, September 17, 2008

Druk Bezig

Vandaag weer even gaan kijken, gisteren hoopte ik dat alle deuren er deze week in zouden zitten.
Nu ze zaten er allemaal al in hoor, hij was bezig met de omlijsting om de ramen, en het kwam allemaal vandaag af vertelde hij. Dus het huis gaat op slot, nu nog even aan een sleutel zien te komen. Want ik kan natuurlijk altijd overdag even gaan kijken, maar als Tim uit zijn werk komt zijn ze meestal al weg.

Sorry deze foto is denk ik bewogen hij is niet zo scherp, maar goed zo zie je toch dat de deuren met de omlijsting er al zitten.

Tuesday, September 16, 2008

Huis is dicht

Dat was een verrassing het huis was dicht, ik dacht O jee nu kan ik er niet meer in. Maar ik zag dat de deur nog geen slot had dus de deur was aan de binnenkant vast gezet met blokjes.
Er moest dus ergens nog iets open staan, en dat was de Laundry deur.

Ook de deur van de garage was dicht gezet met blokjes hout.
Hier zie de blokjes hout zitten bij de voordeur en rechts is de deur naar de garage.
Hier liggen alle lijsten om de deurposten te maken, daarom hebben ze denk ik ook de deuren dicht gedaan. Maar als je ze echt wilt stelen kan het natuurlijk ook via de Laundry. Maar dat is in ider geval weer wat moeilijker dan dat ze zo voor het grijpen liggen.
En hier staan dan de binnen deuren, ik hoop dat ze er deze week allemaal in komen. Ik was er vandaag om half twee en er was al niemand meer aan het werk.




Sunday, September 14, 2008

Ze hebben weer wat

Klik op deze foto zodat jullie hem goed kunnen lezen. Jawel wij hebben 8 dagen in een week!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, September 13, 2008

Boompjes zijn weer zichtbaar

Wij hadden twee boompjes geplaats, maar het gras was zo gegroeid dat je boompjes bijna niet meer zag. We hadden er al paaltjes om heen gezet, want die werkmannen rijden gewoon met hun auto door naar achteren. Wij waren bang dat ze de jonge boompjes dan omver zouden rijden.
Hier is Tim druk bezig met het hoge gras rond de boompjes weg te knippen.
Hier de rechter zijkant van het huis, je kunt hier zien dat ze de afvoer ook al hebben gemaakt. Die pijpen moeten nu alleen nog de grond in, dat gaat ook de bouwer doen, want het is een heel karwei. Het huis is 21 meter lang en dan moeten beide kanten gedaan worden, en dan staan we ook nog eens 15 meter van de weg af. Dus dat zou een hele klus zijn om zelf te doen, daarom hebben we gekozen om het door de bouwer te laten doen. Zelf doen we wel het leuke werk.
Hier de linker zijkant van het huis ook daar zitten al de pijpen voor de afvoer. Binnen zaten nu ook alle hoeklijsten er op, dus ze hebben vrijdag lekker doorgewerkt. Zal niet lang meer duren voordat het huis word afgesloten en ze aan de binnenkant gaan beginnen.



Thursday, September 11, 2008

Weer een klein stukje verder

Vandaag weer gaan kijken, en inderdaad ze hadden weer iets gedaan. Ik was er om 15.00 uur en ze waren wel al naar huis.
Maar deze hoeklijsten liggen door het hele huis heen in elke kamer, klaar om er op te zetten

Hier in de smalle gang zaten ze er al op, nog niet in het voorste brede gedeelte.
En aan een kant in de huiskamer zaten ze er ook al op, morgen ga ik maar niet kijken.
We gaan zaterdag maar even samen, dan zullen alle hoeklijsten er wel tegen aan zitten.


Monday, September 08, 2008

Mijn Adoptie

Nu een aantal vrienden van mij een Koala hebben geadopteerd, kon ik toch niet achterblijven. Dus ik heb er ook weer een genomen. En dat is William Krystal geworden.
Wij hebben er nu vier in totaal.

On 12 January 2008, a bemused local was leaving the pub in downtown Port Macquarie when, to his astonishment, he saw a young koala standing across the road on William Street. The “walk” signal began blinking and the little koala—no more than a joey—proceeded to amble across William Street towards him.
This is not something you see every day, which goes some way towards explaining why the gentleman gathered up the little joey and cuddled her for about two hours before bringing her to us.
Fortunately neither the joey nor her human guardian were harmed (even joeys can deliver a nasty scratch or bite, if scared). Indeed, Krystal, as the joey was named, looked well, sporting a coat of healthy light grey fur. She joined another two female joeys in the “joey yard” where she will continue to grow and prepare for release when she reaches 3-4kg.
Kijk die boef hier nu toch hangen, wat een scheet is het, maar ja zijn ze dat niet allemaal.




En dan deze foto, lekker eigenwijs.

Friday, September 05, 2008

Die gaan snel

Wij vinden dat het best snel gaat, want ze zijn hier bij ons in de buurt ook aan het bouwen, veel eerder begonnen. Maar dat huis zit nog niet dicht met stenen, en ook het dak zit er niet op.
Dus misschien hebben we toch de juiste bouwer gekozen. Hier kun je goed zien dat dak helemaal dicht is, de meterkast hangt er ook al, lijkt zo een ondiepe kast maar hij zit gedeeltelijk in de muur.
Achterkant van het huis, toen wij aan kwamen rijden zagen we niet dat er nog mannen bezig waren. Zou je ook niet verwacht om 17.00 uur en dan nog wel op vrijdag, maar ze hadden de auto gewoon naar achteren gereden.
Hier is er een bezig in de garage, we mochten naar binnen zei hij maar we mochten niet het spul wat hij aan bracht aanraken.
Hier de huiskamer daar waren ze met zijn tweetjes bezig, toen wij weg gingen, ik denk dat ze alles af willen hebben.
Nu dit is toch geweldig vinden jullie ook niet, ik liep in de gang hoor ik ineens een vreemd geluid.
Deze knaap liep dus op stelten, en hij liep niet bepaald zachtjes, hij rende meer door het huis.
Meteen gevraagd of ik een foto van hem mocht maken.




De Certificaten van Aggy

Jawel Aggy heeft ook een foto gezonden van haar twee adoptie Koala's.
Dus die zet ik hierbij natuurlijk ook even op mijn site.
Van haar zoon en dochter krijg ik nog een foto, en die laat ik dan ook weer even hier zien.
Leuk om aan de muur te hangen toch.

Schattig hoor als ik dit weer zo zie, ik denk dat ik zo ook nog maar eentje ga uitzoeken.
Ik ga dan vragen of ze mijn certificaat niet willen lamineren, want ik doe hem in een lijstje, dan is het lamineren niet nodig.

Tuesday, September 02, 2008

Toch iets te laat

Vandaag dinsdag gingen wij naar het huis om nog wat laatste planken aan te brengen. We zien meteen dat de palen aan de voorkant zijn gerenderd, leuk ze gaan het nog wel schilderen want dit is niet onze kleur.
Toen kwamen wij de garage binnen, en kijk eens aan het isolatie spul zit er allemaal in, Tim maakt hier nog wat hout want we willen daar iets ophangen. Gelukkig konden wij daar nog bij.



Hier een foto van de gang en daar konden we dus niet meer helemaal bij, want er zat erg veel isolatie, het werd een beetje proppen. En ze hadden ook al aan een kant een muur geplaatst.Helaas hier de twee foto's van de kamer, en we konden er niet meer bij om aan het plafond wat extra hout te maken.
Zoals jullie zien op de foto, zit het plafond er al helemaal in, jammer we waren te laat.
We zouden eigenlijk maandag al gaan, maar we moesten naar onze Taxagent, om onze papieren te tekenen.
Wij verwachten toch niet dat ze ineens zo snel gaan, maar we zijn er wel blij mee.