Finally There Now

Wednesday, June 11, 2008

De smaak te pakken

We hebben de smaak te pakken, we zijn weer lekker bezig geweest. Hiernaast zie je dus dat we weer lekker een voorraadje amandelspijs hebben gemaakt. We weten nog niet wat we daarvan gaan maken, amandelbroodjes,gevulde koeken of weer gevuld spuculaas.

Tim kwam op het idee om eens iets heel anders te maken, hij wilde Banketbakkersroom maken.
Maar toen we dat dus hadden dachten we wat zouden we daar nu bij maken, tompoezen of soesen. Wij hebben de soesen genomen, die hebben we gevuld met Banketbakkersroom, dat kun je hier niet kopen. Als je iets wilt met room dan zit er custard in en die is niet lekker, je kunt hier natuurlijk van die pakjes kopen dan heb je zo custard, maar de Banketbakkersroom zelf maken is natuurlijk veel beter van smaak.



Hier staan ze dan helemaal klaar om mee te nemen naar zijn werk, is alweer een tijdje geleden dat hij iets zelfgebakken mee nam, zijn collega's vroegen al wanneer hij weer eens iets zelfgebakken mee nam.
Deze hebben we dus gevuld met Banketbakkersroom, maar de volgende die we maken die worden wat kleiner en die vullen we dan met slagroom.
Maar ze moeten het hier even mee doen, want we hebben niet zoveel tijd meer om te bakken, we zijn druk met van alles voor ons te bouwen huis. Maar we hebben wel aardig wat spijs gemaakt dus als we visite krijgen kunnen we heel snel even weespermoppen of kleine amandelbroodjes maken. Ik heb dan in ieder geval altijd iets bij de koffie.

1 Comments:

  • At 9:05 AM, Anonymous Anonymous said…

    Jeetje wat is dat toch vervelend!! Elke keer als ik jouw foto's van je gebakken spullen zie, loopt mij hier het water in de mond. Ik kan ze eigenlijk zelfs ruiken.....
    Maak je echt ook je eigen amandelspijs?
    Soms denk ik wel eens dat jullie op je sloffen een eigen bedrijfje kunnen starten. Dat meen ik echt. Een heel klein winkeltje waarin je dit soort dingen verkoopt, met daarnaast een kleine etalage met je eigen knutsels. Ik ben er bijna van overtuigd dat je helemaal binnen zou gaan lopen....
    Maar ja, dan is wel je echte vrijheid weg natuurlijk, maar toch.
    Zou het niet de moeite waard zijn om eens zoiets te proberen? Bijvoorbeeld in je hele grote tuin een klein "winkeltje" bouwen? Als je eenmaal bekendheid hebt, komen mensen misschien van heinde en ver om jullie eigen baksels te kopen voor het weekend, en kunnen ze meteen een verjaardags- of kerstcadeautje meenemen......
    Groetjes,
    Lia

     

Post a Comment

<< Home