Finally There Now

Thursday, September 03, 2009

De oprit is gemaakt

Onze oprit is klaar, nu willen we graag even wat regen want dit is Dolomite dat zijn zwart blauwe steentjes met zand er door wat ze dan weer Dolomite zand noemen. Als het nu gaat regenen spoelt dat zand er allemaal af en zie je de steentjes wat beter en het word ook helemaal hard. Het gaat dan een beetje op slecht asfalt lijken. Dit is ook een goede ondergrond voor asfalt, wat we dan later er altijd nog overheen kunnen laten doen. Hier brengen ze dus het spul.
Twee wagens vol hebben ze gebracht, ik hoopte dat het genoeg zou zijn, want we willen de oprit rond hebben, en dat is best een aardige oppervlakte.
Hier begint hij dus met de bobcat aan de oprit.
Hij is anderhalf uur bezig geweest met dat ding, nu dat vond ik behoorlijk snel hoor. En dan te bedenken dat twee buren van ons het zelf hebben gedaan helemaal met het handje. Die hebben dat spul laten brengen en zijn met de schep aan de gang gegaan.
Hier is het resultaat een mooie ronde driveway ene kant er op en de andere kant er weer afrijden, makkelijker kan toch niet. Ik moet er toch niet aan denken dat Tim dit allemaal met de hand had moeten doen. Voor 88 dollar per uur doen ze het voor je, dan denk ik mijn god een weekend geen bier drinken en ze kunnen het laten doen, het is nog geen 100 euro. Maar nee zelf doen en je kapot werken, maar dan kunnen ze wel voor dat geld weer bier halen, want daar houden ze hier wel van. Aan de zijkanten gaan we nu boompjes en planten zetten en mooie rode bark neerleggen, zijn ze hier ook helemaal weg van want dat houd de vocht van de grond weer vast. Wij hebben het nu in het rood gezien en dat blijft ook rood, dus hebben we daar voor gekozen, in het midden doen we denk ik gras. Maar daar komen dan weer foto's van als het klaar is.




2 Comments:

  • At 10:11 AM, Anonymous Lia said…

    Jeetje, wat een gigantische hoeveelheid.... Kan me voorstellen dat je er niet aan moet denken om dat Tim met de hand te laten doen. Het gaat vast prachtig worden met je boompjes en je plantjes.....
    Ongetwijfeld wordt het prachtig om te zien en erg aantrekkelijk.
    Lia

     
  • At 5:32 PM, Anonymous Anonymous said…

    wat een oppervlakte! nee niet even om zelf te doen het moet wel leuk blijven.Super z'n ronde driveway
    staat best wel een beetje luxe!

    groetjes Carolien

     

Post a Comment

<< Home