Finally There Now

Sunday, January 21, 2007

Regen Regen Regen

Regen het gesprek van de dag, en natuurlijk ook wel de branden, die overigens wel heel erg dicht bij ons waren, in Harrowgate vlak bij waar wij ons stukje land hebben gekocht. We hadden daar veel last van in Mount Barker het regende as, alles zat onder het as. Hier een foto van Cooper Pedy, kunnen jullie zien hoe blij de mensen zijn met de regen.


Foto van de droge Todd River
Zo ziet de Todd River er uit na het natte seisoen, en zoals je ziet staat er dan ook niet veel water in.
Hier onder een stukje uit de krant over de Todd River, en zoals je ziet staat hij nu wel helemaal vol met water.Misschien worden ze nu wat minder streng met de water restricitons, en kunnen we onze auto weer normaal wassen.







CANBERRA - Terwijl het zuidoosten van Australiƫ wordt geteisterd door bosbranden en droogte, heeft zware regenval geleid tot overstromingen in de woestijn in het ruige binnenland van het continent. De doorgaans droge bedding van de Todd-rivier is nu gevuld met een woeste waterstroom.
In Alice Springs moest de politie zelfs overstroomde wegen sluiten. Enkele toeristen zijn gestrand. "Er is gewoon fris groen gras opgeschoten in de woestijn en overal is water, de rivier", aldus een woordvoerder van de stad middenin de Australische wildernis vrijdag tegen de zender ABC .
"Ik ben hier 24 jaar en ik heb nog nooit zoiets gezien."

3 Comments:

  • At 12:18 AM, Anonymous Anonymous said…

    Raar toch, dat extreme weer overal. Wij hadden hier donderdag een gigantische storm, waardoor zowel hier als in Duitsland de spoorwegen volledig plat gingen, en tienduizenden mensen niet meer thuis konden komen. Binnen een uur waren in de grote steden alle hotels volgeboekt, en moesten de mensen grote hallen overnachten (de Jaarbeurs en zo). Veel doden gevallen en voor miljoenen schade.
    Overigens de foto's die je nu hebt neergezet worden niet vergroot als je erop klikt. Jammer, want het is zo leuk om meer details te kunnen zien.
    Groetjes
    Lia

     
  • At 5:02 AM, Blogger Aja en Henny said…

    Ik had je al een paar dagen gemist, ik denk er is toch niets aan de hand, maar ik begrijp dat het daar ook erg hectisch is.Wat een toestand he. over de hele wereld gebeurd toch vanalles. Misschien hebben jullie ook wel gezien hoe het in Nederland te keer is gegaan. Nou groetjes van Aja en Henny en we spreken elkaar weer dikke kussen.

     
  • At 6:44 AM, Anonymous Anonymous said…

    Heyyy Lidia,
    het lijkt wel of de wereld op z'n kop staat, de wereld is een beetje van slag.Na de storm (orkaan) hier in Nederland ,met wind vlagen van windkracht 10! Kon Nederland de volgende dag de ravage bij elkaar vegen. Bij jullie was het ook al erg gezellig, blah, moet niet te vaak voor komen.

    groetjes Crolien

     

Post a Comment

<< Home