Finally There Now

Thursday, February 22, 2007

Gloeilamp

Ik dacht wel leuk om dit even op de site te zetten, ze lopen met zoveel dingen achter, en dan beginnen ze als eerste met dit.

Om het broeikasteffect tegen te gaan, wil Australië vanaf 2010 de energievretende gloeilamp gaan verbieden.
Tegen die tijd zullen er alleen nog maar spaarlampen in de winkels verkrijgbaar zijn. Australië is hiermee het eerste land in de wereld dat de gloeilamp bant.
In de Amerikaanse staat Californië wordt op dit moment ook gesproken om een wet te maken ten gunste van de spaarlamp.

De gloeilamp heeft een laag rendement wat inhoudt dat er meer energie in warmte wordt omgezet dan in licht. De spaarlamp heeft een veel hoger rendement. Hierdoor wordt, naar schatting, zo'n twee derde aan energie bespaard per huishouden!

2 Comments:

  • At 12:13 PM, Anonymous Anonymous said…

    Hoi Li,
    Leuk bericht. Ik kan je vertellen dat deze move van jullie regering hier in elk geval alle journaals heeft gehaald!!!
    Overigens schijnt 2/3 per huishouden besparing behoorlijk overdreven te zijn.....
    Desondanks: alle beetjes helpen misschien, en ik vind het al heel wat dat een regering gewoon rigoureus een stap, wat voor stap dan ook, neemt. Of het nou nuttig is of niet, of het nou helpt of niet (want over de "schuld van de mens" aan de opwarming van de aarde zijn lang niet alle geleerden het eens), ik heb toch waardering voor een regering die zegt "het gaat niet goed, we moeten er iets aan doen, en we beginnen met dit!. Punt." Een stuk beter dan het gedraai en eigenbelang van al die andere regeringen....

     
  • At 7:40 AM, Blogger Aja en Henny said…

    Hoi Lidia en Tim dat wordt dan een goedkopere energie rekening, maar je lampen moeten dan wel de spaarlampen kunnen hebben voor wat betreft de fittingen.

    Aja

     

Post a Comment

<< Home