Finally There Now

Sunday, April 05, 2009

Karoonda Farm Fair

Zaterdagochtend om 8.00 uur vertrokken naar Karoonda, een klein dorpje ongeveer 130 km van ons vandaan. Daar was een Farm Fair, en het was best wel leuk, we hadden niet verwacht dat het zo groot zou zijn. En laten we daar nu iemand tegen komen die in het postkantoor werkt van Mount Barker, verwacht je toch ook niet.
Wij waren er al voor tien uur, het was nog lekker rustig en we konden overal makkelijk kijken. Er was veel te doen, kook demonstraties / modoshows / Schapen tellen / Schapen scheren en nog veel meer. We hebben niet eens alles gezien, er stonden tentjes met kleding en je kon er planten kopen, Tupperware was ook aanwezig het leek wel een beetje op de huishoudbeurs in het klein.
Hier staan dan de dure schapen 30.000,- dollar per stuk, maar dat is dan wel de Merino wol, daar worden dus de Ugg's van gemaakt.
Als je wilde kon je ook hierop een ritje maken.
Als je even op de foto klikt kun je hem in het groot zien, en dan zie je goed hoe kwaad de slang kijkt.
Tim vond het wel even leuk de slang om zich heen.
Overal kwam je tentjes tegen waar je iets kon eten of drinken.

Een stel oude auto's waren ook aanwezig.
Hier is iemand bezig een hoefijzer te maken.
En dan begint de wedstrijd schapen scheren.
Die schapen blijven heerlijk rustig liggen terwijl ze worden geschoren.
En voordat we naar huis gingen heeft Tim nog even zijn schoenen laten poetsen.
Aangekomen bij de moter stond er ook nog een Harley Davidson, en dat stel kwam ook net aanlopen, wij zijn met hun samen naar een ander dorp gereden. Hebben daar nog even op het terras gezeten, we werden uitgenodigd met hun mee te gaan naar hun huis, ze woonden daar 17 km vandaag, dat hebben wij niet gedaan want het was al 17.00 uur en wij moesten nog ruim 200km terug naar huis. In Talem Band hebben we gegeten, en daar kwam weer iemand naar ons toe om te vragen of die grote motor van ons was die voor de deur stond, en ja hoor dat was weer een Nederlander. Dat gebeurd toch zo vaak dat we in gesprek komen met iemand, die dan ook uit Nederland blijkt te komen, best leuk.











4 Comments:

  • At 4:35 AM, Anonymous Anonymous said…

    wat een leuke onderneming ! best wel een stukje rijden , maar is te doen met z'n heerlijke super moter. Leuk je eens te zien op de foto! ohhh... verkopen ze daar ook klant en klare uggs schaapjes , hi,hi,hi , lekker warm. Je kan zien dat jullie genieten, leuk hoor z'n dag.

    groetjes Carolien.

     
  • At 9:33 AM, Anonymous Lia said…

    Geweldige foto's!!! Hartstikke leuk om te bekijken.
    En geloof mij maar: het lijkt ABSOLUUT NIET op de huishoudbeurs in het klein....
    Daar zie je echt géén kamelen, géén schapen, noch schapen-scheerders, en maar héél weinig mensen vinden het normaal om er even 200 km voor te rijden om daar te komen. Hahahaha! De beelden die ik op TV zie van de huishoudbeurs bestaan voor 99% uit vrouwen die volledig volgevreten met hapjes en beladen met zo'n 20 plastic tasjes vol met gratis volledig onzinnige "troep" helemaal bekaf roepen hoe geweldig het weer was, en dat er weer niets nieuws was aangetroffen.

    En ik moet er niet aan denken hoeveel Uggs je moet verkopen om één aangeschaft schaap terug te verdienen.... Maar een slang zou ik wel om mijn nek willen hebben voor een keertje....

    Groetjes,
    Lia

     
  • At 2:30 PM, Anonymous Anonymous said…

    hallo luitjes,

    Leuk zo'n uitje. Het is een leuk idee om zo iets op te zetten.
    Ik ben niet zo dol op slangen, dus bij die foto gingen mijn haren overeind staan. Maar erg leuk om te zien zo'n "kleine huishoudbeurs" toch.

    groetjes,

    Aggy

     
  • At 4:35 PM, Blogger Tamara Slingerland-Verschuur said…

    Ja leuk zijn die markten hé! Kun je voorstellen dat wij zoiets iedere zondag voor de deur hebben. We staan hier op de bendigo showgrouds waar die markt gehouden wordt, maar niet zo met beesten hoor! Helemaal niet met slangen brrr. Ja bij het zien van deze dag gaat het bij ons ook kriebelen, maar ja de harley staat in de container in de kou hi hi.
    Ja je hebt gelijk wat onze auto betreft, dat was in nederland veeeel duurder geweest.

    Groetjes en tot de volgende keer.
    Tammy

     

Post a Comment

<< Home