Finally There Now

Friday, December 25, 2009

Begonnen aan het hek

Ze zijn begonnen aan het hek, toch nog een aardig klusje hoor maar met zijn tweetjes moet het lukken.
Eerste dag hadden ze een gat gegraven, jawel bij 38 graden ze zijn toch ook gek, dat moest natuurlijk drogen want ze hadden de paal in het beton gegoten. De volgende dag het hek erin. Hier zijn ze dan een extra stuk aan het zagen want precies passen doet het nooit.
Dat moet er nu even tussen gefriemeld worden.Dan Komt er een mooi bovenrandje op om het er wat vriedelijker uit te laten zien, ze noemen dat hier een Goodneighbour Fence. Maar als je nu denk dat ze het tussen de huizen hebben mooi niet hoor, degene die het hebben doen het meestal naast hun huis. Wij hadden het ook wel tussen ons huis willen hebben, maar ja dat gaat wel aardig in de papieren lopen, en je betaald de hekken tussen de huizen samen met je buurtjes, en dan willen ze meestal de goedkoopste oplossing.
Kijk het word al wat, ik vind het erg mooi staan.
De laatste schroefjes er in en het eerste stuk is klaar, morgen mag er niet gewerkt worden want dan is het kerst. Naast dit hek komen twee deuren zodat je er met de auto door kunt rijden, en dan daarnaast weer zo'n stuk hek als dat jullie hier zien staan.





Tuesday, December 22, 2009

Een Geweldig Idee!!!!!!!!!!


Ik wil jullie even vertellen wat er met het geld gebeurd van de garage sale, er werd mij gevraagd door die stichting wat ik er mee wilde wist dat natuurlijk niet dus zei tegen Chrisje beslis jij maar hoor doe maar net of het van jou komt. Maar toen kwam Marianne (iemand van die stichting)met een idee om een meisje te sponseren uit naam van de Hobbydoosjes, en dan ben ik de contaktpersoon vinden jullie dat geen goed idee??.
Ik ga dan met het meisje schrijven en breng daar dan weer de Hobbydoosje van op de hoogte, ze heeft ineens een heleboel aunty's.

Haar naam is Ann Thakshila Priyadharshani, roepnaam Thakshila geboren 10-10-1995.

Dus dit meisje gaan we allemaal samen sponseren, zo komt het geld helemaal goed terecht en geven we een arm kind weer een kans.

Ik denk dat een heleboel forums wel een voorbeeld kunnen nemen aan ons Hobbydoosjes, want dit is toch geweldig dat we dit zo samen doen.

Hij is er!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jawel Ton (mijn broer) is aangekomen, hij heeft de sneeuw ingeruild voor 30 graden warmte.
Hier zit hij dus in, wij zijn snel naar beneden gegaan om hem op te vangen, want vorig jaar was hij zo snel buiten.
Daar komt hij dan eindelijk naar buiten was deze keer beslist niet snel we stonden een uur op hem te wachten.Thuis aangekomen eerst een lekker bakkie koffie met uiteraard eigen gebakken kruidkoek met rozijnen en noten. Ja hij had dat zo vaak op se site voorbij zien komen dat hij het wel nu toch wel eens mocht proeven. Het was heerlijk weer 30 graden dus we hebben heerlijk buiten gezeten de hele middag. Sávond lekker geBBQ maar wel binnen gegeten want er waren wel erg veel vliegen en als die op je eten gaan zitten kan ik dat toch echt niet waarderen.


Saturday, December 19, 2009

Groot Succes

De Garage Sale was een groot succes, we hebben bijna alles verkocht. We hadden het bord naast onze tafels gezet, maar daar keken de mensen dan niet naar. We hebben dat verplaatst naar het midden van de oprit, en iedereen stond eerst het bord te lezen, en zagen dat het dus voor een goed doel was. Mensen gaven zelfs meer dan dat ik vroeg, ze zeiden het is voor een goed doel. Dat was echt geweldig verwacht je toch helemaal niet.

We hadden 576,- dollar bij elkaar, toen kwam er nog een vriendin langs later in de middag en die zei je hebt toch nog wel iets voor mij. Zij kocht een pop bij mij en vroeg of we het goed hadden gedaan vandaag, ik vertelde dat we 576,- dollar hadden, en zij zegt dan geef ik voor dit popje 24,- dollar dan heb je een mooi rond bedrag van 600,-- dollar. Jongens dit is toch geweldig. We hebben wel eens eerder een Garage Sale gedaan, toen we gingen verhuizen maar toen hadden we maar 45, -dollar, dus jullie begrijpen dat we nu erg blij zijn met dit voor de stichting Ayubowan. Nu komen hieronder wat foto's klik er op om ze groter te zien.Wij hadden zes van deze borden geplaats, en kregen veel complimentjes want ze zeiden allemaal we zagen zulke mooie borden dat we dachten daar moeten we even langs.


Dit is s'morgens vroeg om zeven uur, we dachten lekker weer niet zo erg warm, maar daar hebben we ons wel even in vergist want ondanks dat we toch aardig wat wolkjes hadden ben ik vreselijk verbrand in mijn snoet.
Hier de eerste tafel met de spullen. Ik heb de Barbie kleertjes allemaal in een plastic zakje gedaan met daarop een foto dat Barbie het aan heeft, zo konden ze goed zien hoe het setje staat.
En dan hier de tweede tafel met wat spullen.Dit is nog steeds heel erg vroeg in de ochtend, deze dames kochten allebei drie setjes voor de Barbie, deze vroegen ook meteen toen ze aan kwamen bent u van die Barbie kleding. Ik had namelijk in het dorp in het winkelcentrum ook panflet opgehangen met de mededeling dat ik een Garage Sale had voor het goede doel, en dat ik ook Barbie Kleertjes had.
En dat ik die Barbie kleertjes kon maken heb ik wel te danken aan mijn hobbymaatjes die mij al die mooie katoentjes hebben opgestuurd, dus dames jullie hebben er allemaal aan meegewerkt.
Wij hadden paaltjes met lint gedaan zo konden iedereen van het begin van de straat zien waar het was, maar het was gelijk een bescherming voor het gras. Want de Aussie rijden hier altijd gewoon met hun auto over het gras.





Thursday, December 17, 2009

Iets Anders

Hier heb ik even iets heel anders gebreid dan Barbie kleertjes, een vriendin van mij komt zaterdag langs bij onze Garage Sale. Ze koopt dan een paar setjes voor de Barbie voor haar kleindochter. Ze heeft ook een kleinzoon en die vroeg aan zijn oma wilt u vragen of die mevrouw voor mij een auto wil breien. Nee zei oma dat kan ze niet want ze wist dat ik nog druk bezig was met dingen te breien voor de Garage Sale. Maar hij ging wel even vertellen aan oma hoe ik het dan moest doen en hij zei dat kan ze vast wel hoor. Nu dacht ik laat ik even mijn best doen om toch een auto voor hem te maken, en het is gelukt moest wel weer even naar Adelaide voor schuimrubber want in dit dorp hier is dat niet te koop. Maar wel leuk nu heeft ze ook iets voor hem, nu maar hopen dat hij hem leuk vind.
Dit is hem dan geworden een postauto, de postbode is de post aan het rond brengen en de hond let op de auto. Er moest dus eigenlijk nog een postbode naast zitten, maar dat mazen gaat me niet zo goed af hoor. Ik heb de postbode wel geprobeerd maar het werd niet mooi dus ik dacht dan maar zonder. Leuk verhaaltje er bij dat hij de post rond brengt dat pikken die kleintjes vast wel. De achterkant van de auto, ik ben benieuwd hoe jullie hem vinden.
En duimen jullie allemaal voor me dat we bij de Garage Sale veel verkopen, want de opbrengst is voor de stichting Ayubowan die zich in zet voor de weeskinderen in Sri Lanka.

Wednesday, December 09, 2009

Werk voor de boys

Vandaag is alles gebracht om ons hek te maken en twee deuren zodat we er toch nog met de auto door kunnen rijden. 21 December komt Ton aan en dan heeft Tim ook twee weken vakantie. De eerste week lekker even rusten en leuke dingen doen, en dan gaan de boys aan de gang om het hek te plaatsen.
Dit zijn de deuren en de palen, hij heeft alles netjes voor me in de garage gelegd. Dat doen ze normaal niet ze leveren het altijd af voor op je oprit, maar het was een vriendelijk ventje en hij wilde het wel voor mij in de garage leggen.
Dit is erg zwaar want het zijn nog wat hekken en daarop ligt het beton.
Dat is dus niet te tillen, hij heeft dat met de kraan op onze oprit gelegd.
Wat een arm zit er aan zo'n ding zeg , hij gaat een heel eind de oprit op.
En dan zien jullie hier nog wat panelen voor het hek te maken met het beton, dit is het enige wat hij dan niet naar de garage brengt. En voor mij heeft hij gelijk want ze tillen zich een breuk aan die rommel.
En natuurlijk heb ik ook nog even twee setjes gebreid, hier Barbie sportief En hier nogmaals in een fleurig jurkje.






Sunday, December 06, 2009

Ik word er steeds handiger in

De setjes worden steeds mooier, vind ik zelf. Ik heb weer iets klaar en wilde dat jullie alvast even laten zien. Ik ben ook nog met een avondjurk bezig, maar die moet verder gebreid worden in het rond, daar heb ik dus 4 pennen voor nodig. En de pennen die ik nodig heb is nr.2,5 en die kan je hier niet kopen, ze gaan van 2,25 over naar 2,75. Maar niet getreurd ze worden door een heel lief kennisje van me opgestuurd, ze heeft ze de dag voordat ze op vakantie ging voor mij nog even op de bus gedaan. Hier zie je haar alleen in het jurkje.


Daarbij heb ik dus dit jasje gebreid.

Ook maar even van achteren showen.

Dit is ook nog een eenvoudig jurkje waar ik dus een schoudertas bij heb gebreid.




Thursday, December 03, 2009

Kerst 2009

Sommige zullen denken wat staat hij vroeg, maar ik moet nog al eens op visite in de laatste weken voor de kerst, en ga ook nog de stad in voor kerstinkomen. In de weekende zijn we ook bezet, het weekend van 12 decenber rijden ze een toer de Toyride. We rijden met alleen motors allemaal achter een kerstman aan. Jammer Ton had net een weekje eerder moeten komen had hij mooi foto's van ons kunnen maken. 19 December hebben we dan die Garage Sale voor Sri Lanka.
Dus heb ik de kerstboom deze week neergezet, nog voor dat het Sint Nicolaas is, maar dat speelt hier toch niet. Ze kennen hier Santa Claus en dat is met de kerst. Andere kant van de kamer ook een beetje in de kerstsfeer.


Even een beetje van dichtbij zodat jullie de kerst spulletjes beter kunnen zien, rechts staat mijn zelfgebreide kerstman. Wel even op de foto's klikken voor vergroting want deze zijn mooier in het groot.
En Barbie is ook gekleed voor de kerst.